2017. szeptember 19., kedd

Demcsák Zsuzsa rosszul startolt

Ma délelőtt a Demcsák-üggyel volt tele az online felület. Hamarosan kiderül, hogy maradhat-e az ATV-nél, vagy mennie kell.

Tény, hogy DZS meglehetősen furcsán viselkedett a szóbanforgó műsorban.




Néhányan 'úgy vélik', hogy részegen vagy másnaposan vezette a Start-ot. Én nem tudom...

Viszont a feltételezésekről azonnal az M1 tudósítója, a bajai halfőzőversenyről részegen bejelentkező Bencze Péter jutott eszembe.

Valamint az, hogy éppen az ATV másik műsorában nem túl rég erről a témáról beszélgettek. Hogy az "egy nagyon-nagyon kedves történet", és "egy nagy taps a kollégának" és hogy "nem kellett volna lekeverni, hanem erényt kovácsolni belőle". 16:32-től hallhatóak a fenti idézetek itt.

Két ember, akik hibát követtek el. Előfordul. Én inkább kínos, mint  "kedves" történetnek látom mindkét sztorit, de ez most mindegy is.

Míg Bencze Péterből a közvélemény egyfajta 'hős' kreált, úgy fest, Demcsák Zsuzsának nem ez lesz a 'sorsa'. Merthogy nagyon úgy tűnik, hogy DZS-ért az emberek nagy része nem igazán rajong, de nyilván mindenkinek szíve joga, hogy kiért tud.

Viszont  ennek a két történetnek a fogadtatásából az is kitűnik, hogy az emberek egy része úgy gondolja, hogy mindegy, hogy mit teszel, ha kedvelünk, ha valamiért szimpatikus vagy, akkor hajrá, felőlünk szinte bármit megtehetsz, tapsolunk hozzá. Ha viszont nem szeretünk, akkor szanaszét savazunk. Mi többiek pedig csak reménykedünk abban, hogy azok vannak kevesebben, akik így és a fentieket gondolják.

Az elfogultságnak, a kettős mércével mérésnek van egy nagy előnye, az egyszerűsége.
Talán ezért is annyira népszerű és gyakori.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.