2017. október 5., csütörtök

Bezöldült a kormány?

Áprilisban betiltani, ma már környezetvédelmi szempontokra hivatkozva csak vastagon megadóztatni szeretné a kormány a reklámújságokat. A Semjén Zsolt nevével fémjelzett törvénymódosító indítvány szerint 114 Ft-ra emelnék a reklámhordozó papírra kivetett adót.

Bezöldült a kormány? A városligeti és a római-parti fák tudnának róla mesélni, hogy mennyire nem, de például a zöldhatóságok  teljes likvidálása is arról regél, hogy a FIDESZ-t milyen szinten hagyja jéghidegen a természet és a környezetünk védelme.

Mindenki számára teljesen nyilvánvaló, hogy a törvénymódosítás valódi motivációja további pénzek kiszivattyúzása a rendszerből. Ezúttal azonban nem csak a multikat sarcolják meg, hanem mindenkit, kivéve önmagukat, az állami szervezeteket, az önkormányzatokat és a közhasznú társaságokat. 

Nem feltétlenül szükséges elolvasni a Magyar Reklámszövetség és a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség közleményét ahhoz, hogy az ember azonnal levágja, ha a parlament elfogadja a módosítást, akkor nem az áruházak, hanem január elsejétől a vásárlók fogják kicsengetni ezt az adóemelést.

A következő tusnádfürdőn pedig majd el lehet mondani, hogy elvettük azt a pénzt, hogy a gyermekeket nevelő családoknak adjuk. Összességében nézve, a szegény gyerekek nyaraltatása majdnem ki is futja belőle. De az áruházak feltételezhető áremelése a kispénzűeket is érinti majd, így aztán sarkítva persze, de elmondható, hogy egy kis apróval így a szegényebb családok is hozzájárulnak majd a saját 'ingyenes' nyaralásukhoz. Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni? Miközben az egészet a környezetvédelemre kened?

Nyilvánvalóan nem a kevés pénzből élőkön ironizálok, akik sokszor a reklámújság fölött döntik el, hogy szerdán bableves legyen az ebéd, mert a konzervbab éppen akciós. És személy szerint azt sem szeretném, hogy a hatalmas papírhalmok miatt a szükségesnél több fának kelljen elpusztulnia. De nagyon nehéz a kormány fenti környezetvédelmi (ál)törekvése mellett szó nélkül elmenni, amikor például hamarosan érkezik a postán az újabb nemzeti konzultáció cirka 8 millió példányban, nem először, és lehetséges, hogy nem is utoljára. És nyilván ezenkívül is számos esetben előfordul, hogy haszontalan célokra és/vagy fölöslegesen áldozunk papírt és fát.

Akikről köztudott, hogy a környezetvédelmet csak a zöldek hisztijének tartják, azok legyenek már annyira tökösek, bevállalósak, hogy akkor sem bújnak 'zöld szerkóba', ha az érdekük éppen úgy kívánja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.