2017. december 11., hétfő

Ellenzék csődközelben

Itt van a legújabb, a novemberi közvélemény-kutatás eredménye, az előző pedig itt. Egetrengető változás nem történt. 

A legbeszédesebb adat, hogy az emberek 40 %-a még mindig nem tudja, vagy nem akarja elárulni, hogy melyik párt neve mellé pakolná majd  az x-et. És nyilván vannak olyanok is, akiket csak szimplán hidegen hagy az a harmatgyenge tragikomikus performansz, amit az ellenzéki pártok tolnak bő hét éve.

A néppártosodó Jobbik, a 2014 óta változatlan programjával, és a cél érdekében befogott szájú szélsőségeseivel.  Olyan javaslatokkal, mint a választójog megcsonkítása műveltségi alapon, ami ebből a 'kedélyes' horthysta-szocialista mixből visszarepítene minket a 20. század legelejére. Ha Vona komolyan gondolta volna a nagy átalakulást, akkor új pártot csinál. Talán akkor nem 8 %-on állna. Ha szerencséje van, a Számvevőszékes balhé  hoz néhány százalékot majd a konyhára. 

És az MSZP, akikre szintén ráfért volna egy új név, és néhány kevésbé elhasználódott arc. Akiknél a miniszterelnök-jelöltek fogyóeszköznek számítanak, és ahol négy ember általában hatfelé szalad.

Gyurcsány Ferencnek sem tilthatja meg senki, hogy választásokon induljon, noha a legnagyobb politikusi 'sikere' a FIDESZ-KDNP kétharmadot meghaladó győzelme volt. Nyilván a 'jóvátétel' vágya hajtja. Ha nem, és csak szimpla hatalomvágy, akkor viszont bocsi, benéztem kicsit...

Egész sokat melózik mostanában az LMP. Sajnálatos viszont, hogy a választók egy részéről könnyedén lemondtak. Kis falvakba nem mennek kampányolni, mert állítólag a FIDESZ miatt nem mernek odamenni hozzájuk az emberek. Gondoltam szólok: a kis falvakban sem mindenki besz@ri.

Momentum, Párbeszéd, Együtt és a Liberálisok... Talán és pillanatnyilag még együtt sem lenne meg az 5-ös küszöb... 

40 százaléknyi emberanyag hever parlagon... Úgy tűnik, a Liberálisoknak a fű legalizációjára tett javaslata noha meglehetősen egyedi, de nem túl hatásos választói üzenet...

Fotó: pixabay.com/ulleo











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.